Langlaufen in Zweden

door Sandra

Een weekje langlaufen, dat wilden we wel eens. Maar dan niet in een druk wintersportoord. De keuze viel daarom op Kallsedet in het midden van Zweden, vlakbij de Noorse grens. Deze vakantie was in februari 2015.

Regen in Noorwegen

20 februari – vlucht naar Oslo

We vliegen naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Regen! Dat kunnen we niet gebruiken bij het langlaufen. We overnachten in een hotel vlakbij het vliegveld. 

Nog wat onwennig op de ski’s

21 februari – naar Kallsedet

We worden opgehaald door Jörgen van Kallsedets Fjällcenter, onze thuisbasis deze week. We kennen Jörgen nog uit ‘een vorig leven’. Tijdens de 2 uur durende rit zien we de omgeving witter worden, mooi! 

Vanmiddag maken we de eerste meters op de ski’s. Dat is wel even wennen! Ruud stond 25 jaar geleden voor het laatst op de ski’s, voor Daan en mij is langlaufen nieuw. Alleen Bas gaat als een speer. Hij woonde het schooljaar 2013/2014 in Minnesota (VS) en stond daar dagelijks op de latten. 

Rust en ruimte

22 en 23 februari

De komende 2 dagen maken we korte tochtjes in de omgeving van ons huisje. Wat is het hier mooi! En rustig, we komen nauwelijks anderen tegen. Het ski’s gaat steeds beter.

Winterkamperen

24 en 25 februari – 2-daagse tocht

Slaapzakken: check. Tent: check. Brander: check. Op pad voor een 2-daagse langlautfocht. Wat een fantastisch gebied! En wat is het leuk om dit met z’n vieren te kunnen doen. Voor Bas en Daan is kamperen in de sneeuw een nieuwe ervaring. Wij hebben dit vaker gedaan, maar dat is inmiddels wel héél lang geleden.

Onze eigen roedel

26 februari – hondenslede rijden en ijsvissen

Vanochtend gaan we sledehonden op pad, vanmiddag gaan we ijsvissen. Geweldige belevenis!

Mooie wandeling

27 februari – Kallsedet

De laatste dag alweer in Kallsedet. We zijn best moe, dus we beperken ons tot een mooie wandeling. 

Toffe week

28 februari – terugreis

Jörgen brengt ons naar Oslo, vanaf daar vliegen we terug. Wat een toffe week was dit!

Gerelateerde Berichten