• IMG 8065
  • 5a1423cd-c636-436a-9c7b-bc88d819e0d2

Namibië 2008 - Info en tips

Vlucht
Wij vlogen met South African Airways. Op de heenweg gingen we via Frankfurt en Johannesburg, op de terugweg via Johannesburg en Londen. In totaal is het ongeveer veertien uur vliegen. Door de tussenlandingen waren we aanzienlijk meer tijd kwijt. We boekten de vlucht via SuperSaver. Het loont de moeite zo vroeg mogelijk te boeken, en verschillende heen- en terugdata uit te proberen. Een dag eerder of later scheelt soms veel geld.

Huurauto
Wij hadden een huurauto van African Sun Car Hire: een splinternieuwe 4x4 Toyota Double Cab met daktenten en een benzinetank vn 145 liter. Voor onze route was een 4x4 niet noodzakelijk, maar wel erg prettig. Soms waren wegen toch niet zo goed begaanbaar, en dan is het fijn om een stevige auto te hebben die hoog op de wielen staat, en niet snel vast komt te zitten. Ook de grote benzinetank was geen must, maar wel geruststellend. We adden een watertank van ruim 50 liter, een koelkast, en een complete kampeeruitrusting. We kregen zeer uitgebreide uitleg over alles, inclusief een spoedcursus banden verwisselen en autotechniek.We waren hier zeer tevreden over.

Daktenten
Tenten op het dak hebben zo z'n voordelen: veilig gevoel, geen ongedierte (of andere beesten) in de tent, geen last van hobbels of stenen onder je tentzeil etc. Maar daktenten hebben ook een belangrijk nadeel. Wij bleven geregeld twee nachten op dezelfde campsite. Als we de auto dan wilden gebruiken (en dat was meestal het geval), moesten we toch de tenten inklappen en alle spullen opbergen in de auto. Met een gewone tent zouden we een stukje flexibeler zijn geweest.

Namibië startpagina
Veel informatie vonden we via de Namibië-startpagina . Ook aan het forum van deze startpagina hebben we veel gehad tijdens onze voorbereidingen.

Campings
In Namibië zijn veel mogelijkheden om te kamperen. De Duitstalige campinggids (zie www.namibie.pagina.nl voor de actuele link) is behoorlijk volledig. Wij hebben - waar mogelijk - gekozen voor community-based-campsites. Veel ervan vind je op op de website van Nacobta. Deze campsites zijn van de community zelf en de inkomsten komen dan ook ten goede aan de lokale gemeenschap. Op de meeste campsites troffen we prima sanitair aan, inclusief warme douche (vaak hout gestookt).

Prijspeil
De wisselkoers was in 2008 véél gunstiger dan in 2006. 100NamDollar kostte nu ongeveer 9 euro, terwijl we daar in 2006 bijna 15 euro voor betaalden. Mede daarom hadden we nu vaak het gevoel dat Namibië erg goedkoop was.  Indicaties:

Uit eten: circa 10 euro pp
Overnachting op camping: circa 12 - 22 euro voor 4 pers.


 

 

Over onze rondreis in Namibië 2008

button reisverslag

button kaartenroute

button infoentips

Dutch Afrikaans English French German Russian Swahili
Naar boven