• 011d01b7-e509-435c-c6dd-6ddba3047b63
  • 53fb8258-7f43-48e2-c141-68edbfbcdc70

Egypte 2010 - Info en tips

Vlucht
Wij vlogen met EgyptAir, zowel voor de heen- en terugreis als de binnenlandse vluchten (Cairo - Luxor en weer terug). Van Amsterdam naar Cairo is ongeveer vierenhalf uur vliegen. We boekten deze vlucht via SuperSaver. De binnenlandse vlucht hebben we geboekt via de website van EgyptAir.
TIP: Als je de website aanklikt, wordt gevraagd in welk land je woont. Geef hier niet Nederland aan, maar Egypte. Je betaalt dan veel minder voor je tickets (ook al vul je later bij je adresgegevens gewoon in dat je in Nederland woont)! Wij betaalden slechts 190 euro voor vier retourtickets Cairo - Luxor, en dat was minder dan voor de nachttrein zouden moeten betalen.

Vervoer ter plekke
Het verkeer in Cairo (en in wat mindere mate in Luxor) is een gekkenhuis. Zelf rijden lijkt ons geen goed plan... De meeste toeristen verplaatsen zich per taxi. Dat regelt zich vanzelf: als je ergens staat te wachten, komt er altijd wel iemand naar je toen om zijn diensten aan te bieden. De ooficiële taxi's (die bijvoorbeeld bij het vliegveld in Cairo staan) hanteren vaste prijzen. Bij de andere taxi's (ondermeer de opvallende wit-zwarte-taxi's) moet je onderhandelen over de prijs. Via de ho(s)tels kun je ook een taxi of een taxibusje regelen, ook voor langere afstanden.

Excursies
Omdat we maar een week in Egypte waren, hebben we van te voren een aantal dingen geregeld. Zoals de tour naar de Islamitische wijk in Cairo en het bezoek aan de westoever (Luxor) met een Nederlandstalige gids. We hebben dit geregeld via Miriam Kok; een Nederlandse die in Luxor woont en reizen organiseert. Ze heeft dit allemaal prima voor ons geregeld. Ter plekke merkten we wel dat het niet echt nodig is om dit soort dingen van te voren vast te leggen (op de Nederlandstalige gids na). Je hoeft in Egypte maar één keer te zeggen dat je een gids zoekt, kameel wilt rijden of een boottocht wilt maken, en er staan direct mensen naast je die je willen helpen.

Overnachten
Cairo en Luxor zijn erg toeristisch en er is dan ook een enorm aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, in alle prijsklassen. Wij hebben onze hotels van te voren via internet geboekt. De eerste nachten in Cairo was dit (uiteindelijk) Cairo Palace Hotel, in Luxor het Nile Valley Hotel en de laatste nacht in Cairo hebben we overnacht in het Novotel bij het vliegveld.

Periode
Wij waren begin mei in Egypte en in Luxor was het erg heet (ruim 40 graden). Cairo was prima te doen. Wij denken zelf dat je beter iets eerder in het jaar (kerstperiode, voorjaarsvakantie) naar Luxor kunt gaan.

'Your my friend - special price for you'
Als je naar de toeristische trekpleisters in Egypte gaat, houd er dan rekening mee dat je voortdurend wordt aangesproken door Egyptenaren. Ze bieden je hun diensten en producten aan: een taxirit, boottocht, souvenirs, een hotel, advies of wat dan ook maar. De Egyptenaren zijn ras-verkopers en dat wordt ze met de paplepel ingegoten. Besluit je in te gaan op een aanbod, dan moet er natuurlijk nog wel onderhandeld worden over de prijs, dat hoort er bij in dit soort landen.

 

Over onze reis in Egypte 2010

button reisverslag

button kaartenroute

button infoentips

 

Dutch Afrikaans English French German Russian Swahili
Naar boven