• f1dd1fee-0396-4e0e-e65c-dd0b85143493
  • 42175b81-9f35-4d5d-cf1d-69b2956e566d

Nederland praktisch

Tja, wat schrijf je hier over je eigen land... Toch een paar dingen.

Campings
In nederland zijn campings in overvloed. Wij kiezen het liefst voor een boerencamping of een natuurkampeerterrein. Reserveren doen wij nooit. Meestal is er wel een plekje (of wordt er plek gemaakt), en anders is de volgende camping nooit ver weg. Met Hemelvaart en Pinksteren kan het trouwens wel wat lastiger zijn.

Kamperen bij de boer:
SVR
Vekabo

Natuurkampeerterreinen:
www.natuurkampeerterreinen.nl

Een overzicht van SVR-campings kun je alleen krijgen als je donateur bent (10 euro per jaar). Je krijgt dan tevens korting op deze campings. Om de kamperen op een van de natuurkampeerterreinen heb je een natuurkampeerkaart nodig. Deze kost 9 euro.

Fietsroutes
Er zijn heel veel bewegwijzerde routes in Nederland. Wij hebben er al heel wat gefietst, zoals de Zuiderzeeroute, Elfstedenroute en heel veel dagtochten. Toch heb je ze in Nederland niet nodig. Meeestal stippelen we zelf onze route uit. Er zijn immers genoeg rustige weggetje en fietspaden. Soms maken we van de 'knooppunten', een mooi systeem dat in steeds meer gebieden wordt ingevoerd.

Fiets in de trein
Wij nemen regelmatig de fietsen mee in de trein. Echt optimaal vinden we het niet; de Nederlandse treinen zijn er niet echt op ingericht. Soms is het gewoonweg te vol, en moet je wachten op een volgende trein. Maar meestal gaat het goed. Neem voldoende tijd voor het overstappen, zeker als je een aanhangfiets of fietskar meehebt. De meeste liften zijn klein en kort, dus je hebt nogal wat ritjes nodig.
Voor iedere fiets betaal je 6 euro per dag. Formeel moet de bagage van de fiets af. Als er genoeg ruimte is, laten wij de tassen er zoveel mogelijk op ziten en daar hebben we nooit problemen mee gehad. In de spits mag de fiets niet mee in de trein. Dit is van 6.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 18 uur. In juli en augustus heb je deze beperking trouwens niet.

 

 

Over onze fietstocht in Zeeland 2007

Dutch Afrikaans English French German Russian Swahili
Naar boven